Ботев Пловдив ще бъде без петима от картотекираните футболисти в предстоящия двубой с Доростол Силистра. Това са Тодор Неделев, Николай Димитров, Емил Аргиров и трайноконтузените Ирфан Юсеинов и Мартин Димов.

На редовната пресконференция преди шампионатен мач днес пред журналистите говори помощник-треньорът на Ботев Пловдив Левон Апкарян.

„Готвихме се нормално през седмицата. В отбора се усеща настроение и желание да излезем от серията равни мачове, в която попаднахме. Целта ни във всеки един мач е победата, така ще бъде и в събота срещу Доростол. Не бива последното място на противника да ни заблуждава, длъжни сме да излезем пределно мотивирани и да спечелим. Сигурен съм, че футболистите ще дадат максимума от себе си”, каза пред журналистите Апкарян.

„Осъзнаваме, че не стартирахме така, както на всички ни се искаше, но не сме далеч от челото на класирането и може да наваксаме изоставането. Нашата цел е да сме на първо място и го гоним до последно”", допълни асистентът на Петър Хубчев.

„Дори да има напрежение в отбора ние сме длъжни да се справим с него. Името и марката Ботев Пловдив просто ни задължава винаги да даваме максимума от себе си. Знаем, че желанието на нашите привърженици е да побеждаваме категорично и с добра игра. Ние искаме същото и работим върху това да направим силен отбор от младите футболисти, с които разполагаме. Сигурен съм, че с няколко победи създалото се напрежение ще спадне и ще подобрим играта си”, каза Левон Апкарян.

„Честно казано не се интересуваме много от противниците ни в групата и сме изцяло концентрирани върху нашия отбор и неговото представяне. Вижда се, че има доста корави отбори. Някои от тях, като Нефтохимик и Етър, вероятно също имат амбиции за първото място. Но, както вече казах нашата цел е в края на сезона да заемем първото място в Източната Б група”, завърши Апкарян.