Футболистът на Ботев Пловдив Даниел Божков бе уреден със състезателни права за двубоя срещу Любимец в събота. Това стана, след като дългоочакваната жълта карта на футболиста бе изпратена в клуба от ФИФА и той ще бъде картотекиран за предстоящия двубой от 5-ия кръг в първенството на Източната Б група.

От полската федерация отказаха да изпратят документа и се наложи Божков да изчака един месец, за да получи разрешение от световната футболна централа. Докато чакаше документите 28-годишният универсален играч се подготвяше на пълни обороти с отбора.

Новината със сигурност ще зарадва наставника на Ботев Петър Хубчев, който е притиснат от липсата на няколко футболисти в защитата и халфовата линия. В същото време Божков може да играе на няколко позиции в отбраната и средата на терена и е много вероятно Хубчев да му гласува доверие в стартовия състав още в събота.

Под въпрос за мача с Любимец остават контузените Николай Манчев и Емил Аргиров. Двамата продължават да се готвят на облекчен режим в компанията на Ирфан Юсеинов – Арфата, който със сигурност пропуска и този мач. Николай Домакинов вече тренира наравно със съотборниците си и наваксва пропуснатото по време на лечението си от разтежение.