Ботев Криводол започна подготовка с25футболисти. Новите имена в отбора за сега са защитниците Руслан Куанг /идва от Бдин Видин/ и Ивайло Зарчев /Торпедо Борован/, халфът Ивайло Кунчев /Торпедо Борован/ и нападателят Милен Заков /Монтана/.

Очаква се най-късно утре към отбора да се присъедини и нападателят Ангел Петров, който за последно игра в тима на Ботев Козлодуй.

Защитникът Камен Каменов, халфът Цветан Цветанов и нападателят Борислав Боянов се разделят с криводолския клуб по взаимно съгласие. Договорът на плеймейкъра Алексендър Миков няма да бъде подновен, а Борис Петков не се разбра с ръководството на Ботев Криводол и през новия сезон също няма да играе в тима.

Новият старши треньор на отбора е Иван Ценов, а негов помощник ще е Александър Алекснадров – Вош. Досегашният наставник на тима Валери Цветанов остава на работа в клуба, но ще отговаря за селекцията.

Подготовката на Ботев ще премине на три етапа. До 4 юли отборът ще се готви в домашни условия, като заниманията ще се провеждат на клубния стадион „Христо Ботев” в Криводол.

„От 5 до 15 юли ще сме на подготвителен лагер в Сандански, а до началото на шампионата отново ще тренираме в домашни условия”, каза треньорът Иван Ценов.

„Целите ни са оставане в групата”, заяви президентът на клуба Петър Данчев. На 26 юни криводолският тим ще изиграе първата си контролна среща. Отборът на Ботев гостува на завърналия се в професионалния футбол тим на Чавдар Бяла Слатина. Двубоят започва в 9.30 часа.