Ботев Пловдив записа равенство 1:1 срещу полския Корона Киелце в първата си контролна среща в Анталия. Точен за българския тим бе Тодор Неделев, който се разписа от фаул в последната минута на мача, като по този начин си направи чудесен подарък за 19-ия рожден ден, който празнува днес. Преди това Готебиевски бе дал преднина на Корона в 63-ата минута.

Въпреки, че избегнаха загубата в последните секунди, „канарчетата” надиграха категорично своя противник и пропуснаха половин дузина чисти голови положения, а с това и изразителна победа. Тимът на Милен Радуканов демонстрира бърз и комбинативен футбол, гарниран с хубави атаки и стабилни действия в защита. Грешките също не липсваха, като най-чести бяха те в началото на двете полувремена.

Ботев изпусна Корона в първата си контрола

източник: снимки: Gong.bg, Митко Лишев, Турция

Най-деен в пропиляването на голови ситуации бе Петър Атанасов, който отново бе неуловим за противниковата защита, но пак подобно на официалните мачове показа слабост пред гола.

Първият шанс пред него се откри в 17-ата минута, когато отлична многоходова атака завърши с центиране на Аргиров, а Атанасов стреля хубаво с глава, но на сантиметри от сглобката. В последните 5 минути на полувремето острието пропусна два пъти сам срещу вратаря и веднъж на празна врата, след като бе преодолял стража на поляците, като и в трите случая положенията бяха плод на бързи комбинации на пловдивчани.

Шансове за гол преди почивката имаха още Христо Телкийски и Деян Христов, докато за Корона единственото добро положение завърши с изчистване от голлинията на Мартин Димов.

В началото на втората част поляците на два пъти пропуснаха да открият след грешки на „канарчетата”. За Ботев близо до попадението бе Деян Христов.

Изненадващо на фона на събитията Корона поведе в резултата в 63-ата минута. Изритана топка в половината на Ботев бе посрещната от Амбарцумян, който вместо да изчисти я подари на връхлитащия Готебиевски и той не сгреши на празна врата за 0:1.

Ботев тръгна да връщат гола и притисна противника в неговата половина. Удари на Сашо Александров и Данчо Христов бяха отразени от вратаря, а Наско Курдов би с глава покрай вратата. За да се стигне до 90-ата минута, когато Кривия спечели фаул пред пеналта, а Тошко Неделев с красива парабола над стената изпрати топката в долния ляв ъгъл за 1:1.

Отборът на Корона излезе с петима от титулярите си в този мач, докато съставът на Ботев изглеждаше по следния начин:

Иванов (46-Амбарцумян), Аргиров, Димов (74-Рахов), Бонев, Ив.Димитров (60-Бачев), Телкийски (68-Александров), Манчев (46-Св.Петров), Й.Христов, Неделев, Атанасов (46-Огнянов), Д.Христов (46-Курдов)