Ръководството на Ботев Пловдив наложи сериозни наказания на футболистите заради слабото представяне от началото на първенството. Най-тежко го отнесе бившият футболист на ЦСКА Тодор Тимонов, който ще разтрогне договора си с „жълто-черните“. Шефовете на Ботев са дали възможност на Лимона да избира дали да бъде изпратен в дублиращия отбор или да скъса контракта си с клуба, като футболистът е избрал втория вариант. Наказанието на Тимонов е заради несериозното му отношение в тренировъчния процес и официалните мачове на отбора.

Заради неспазване на вътрешния правилник с последно предупреждение за изваждане от отбора, солидна санкция и отнемане на капитанската лента е наказан Николай Манчев.

Всички футболисти на Ботев ще бъдат със спрени премии аз неопределено време. Играчите ще получат регламентираните за победи възнаграждения само, ако вземат максимален актив от точки в оставащите до края на полусезона мачове.

Ръководството на Ботев реши още, че засега няма да бързат с назначаването на нов старши треньор на мястото на Петър Хубчев. В мача срещу Малеш Микрево от турнира за Купата на България, 'жълто-черните“ ще бъдат водени от Костадин Видолов.