Възроденият отбор на Ботев Пловдив завърши наравно 0:0 с Брестник в първата си контрола в лятната подготовка. Повече от 2000 души уважиха проверката, която се игра на стадион Христо Ботев в Пловдив.

Двубоят бе доста скучен, като се видя, че и двата отбора са далеч от добрата форма. Головите положения в мача се брояха на пръстите на едната ръка. Първата част бе по-интересна и в нея се почти всичко по-интересно пред двете врати.

Първата добра възможност бе за гостите от Бресник в 15-ата минута, но Стойчев не намери по най-добрия начин топката след центриране отдясно и с плонж я изкара в аут.

Пет минути по-късно канарчетата пропиляха най-чистото си положение в мача. Караматев изведе Запрян Иванов зад защитата, таранът влезе в наказателното поле, финтира защитник, но ударът му с левия крак рикошира в противник и мина на сантиметри от страничната греда.

В 25-ата минута Петър Атанасов от Бресник стреля с глава и топката профуча малко над напречната греда.

Последното положение преди почивката бе пропуснато от Ботев. Димитър Байрев, който от упор стреля право в тялото на защитник.

През второто полувреме направените смени разколебаха още повече действията на съперниците и хубавите моменти бяха епизодични.

В средата на полувремето след бърза многоходова атака на Брестник топката попадна в Атанасов, който вместо да стреля реши да търси комбинация и сгреши.

В ответната атака същото направи и Спас Байрактаров от Ботев. Кадърът на Левски също потърси комбинация вместо да стреля, останал очи в очи с вратаря на Брестник.

Последният шанс в мача пропиля Никола Денев от Брестник, след като шутът му по диагонала премина покрай левия страничен стълб на врата.

Титулярните състави:

Ботев Пловдив: Николов, Витанов, Василев, Вл. Байрев, Миленов, Караматев, Танчовски, Кръстев, Костадинов, Д. Байрев и З.Иванов.

Брестник: Киров, Ловков, Дишлиев, Николов, Илиев, Байраков, Бенгюзов, Атанасов, Стойчев, Гр. Иванов и Салиф.