„Имахме едно официално съобщение, че евентуално можем да играем бараж с Етър. Имахме и няколко телефонни обаждания за утре, но явно тогава срещата няма да се състои”, заяви за Гонг президентът на Светкавица Петко Матеев. Неговият клуб ще играе по всяка вероятност в петък срещу Етър за влизане в А група. „Имаме телефонни обаждания и за петък. Ние ще отидем евентуално да играем, когато получим официално писмо”, босът на винпрома в Търговище.

„Готови сме за баража. Всички момчета са на линия и тренират. Само един от футболистите ни беше тръгнал на море в Анталия с приятелката си и аз го свалих от самолета във Варна. След като мине баража, ако има такъв, ще му платя отново пътуването”, каза още инж. Матеев.

„Във всеки спорт, особено когато става дума за бараж, успехът ще е за един отдвата отбора. Така, че шансове имат и Етър, и Светкавица”, коментира шансовете за успех президентът на Светкавица.

„За да играем в А група освен лиценз, трябват и пари. Общината има 47 % участие в Светкавица и ако спечелим баража ще се съберем и ще разговаряме. Що се отнася до лиценза – за Б група издържаме на условията, но за А група все още не съм запознат. Все пак нашият стадион не е „Олд Трафорд”, категоричен бе Петко Матеев.

„Дори и да спечелим баража с Етър, не ми се вярва да има сериозно празненство в Търговище. Тук повечето жители са трудови хора и се борят да имат един-два хляба. Дали ще бъде бял или черен. Така, че дори и Светкавица да влезе в А група, не ми се вярва да се повтори еуфорията от Барселона, когато спечелиха Шампионската лига”, сподели босът на „мълниите”.

„За купона винаги ще има вино. Моите футболисти пият толкова, колкото могат на всяка вечеря. За тях има червено вино и всеки пие толкова, колкото му позволява футболната съвест и професионализма. Пият по чаша-две. Зависи от килограмите и възможностите им”, завърши в типичния си стил винарския бос.