Президентът на втородивизионния Несебър Валентин Жеков и негови бизнеспартньори от София са следващите собственици на бургаския Нафтекс, научи БТА.

В момента текат преговори между настоящите собственици от фирмата „Фиона Комерс” и Валентин Жеков за цената, като първоначално поставената такава е 2 милиона евро.

За да бъде факт сделката обаче Нафтекс да спечели баража срещу втория отбор в Западната Б група и да се класира в елита.

„Това е най-важното нещо, защото на Валентин Жеков не му трябва отбор в Б група. В момента той си има Несебър във втора дивизия”, заяви човек, запознат с преговорите.

Отделно от това, президентът на Несебър е поискал сериозно сваляне на цената, както и да не се прехвърля цялата школа на Нафтекс в Черноморец, както иска да направи сегашният старши треньор на акулите Красимир Балъков.

Първата среща между Жеков и собствениците на Нафтекс е била веднага след края на срещата между Черноморец и Пирин Благоевград в неделя.

В плановете на Валентин Жеков влизат и разговори и с кмета на Община Бургас Димитър Николов. Ако сделката се осъществи, Нафтекс и Черноморец ще продължат да си поделят стадион Лазур, докато акулите не се върнат на реконструирания си стадион в квартал Акациите.

Клубовете ще имат равно участие в поддръжката и в инвестициите на съоръжението. Все още не е обсъждано дали ще се върне името Нефтохимик или клубът ще запази сегашното си название.

Валентин Жеков в два поредни сезона се опита да вкара Несебър в А група, но в първия сезон не успя да се пребори със Сливен, а през настоящото първенство тимът няма шансове за челните позиции.