Старши треньорът на отбора от Западната Б група Чавдар Бяла Слатина Бойко Величков заяви пред БТА, че напуска клуба от днес. С него си тръгва и помощникът Ивайло Петров-Пифа.

“Причината е в това, че момчетата няма как да бъдат мотивирани нито да тренират, нито да играят. И това е заради нивото на организация в клуба. Например вчера ми бойкотираха тренировката. И на всички е ясно, че това не е отношение към мен и екипа ми, а заради нивото на организацията в клуба. Това е тяхно право, така че няма какво да им кажа“, каза още Бойко Величков.

Някои от футболистите заявиха, че не са получавали от Нова година насам пари, но Величков не пожела да коментира темата. Фенсайтът на клуба потвърди за финансовите проблеми, както и за евентуалното напускане и на доста от играчите. Поради същите проблеми са си тръгнали и предишни треньори на Чавдар (БС) като Ангел Славков и Йордан Стойков-Бумбо.

“Кариерата ме е научила, че има неща, които са от кухнята на един клуб и трябва да си останат там. Опитах се вчера през целия ден да се свържа с президента, за да поговорим за ситуацията, но така и не го открих. Затова реших, че е най-добре да напусна Чавдар Бяла Слатина сам, вместо да чакам да ме уволняват за неща, за които най-малко съм виновен. Иначе пожелавам успех на клуба и на футболистите там, но всяко търпение си има граници“, каза още Величков.


Младият специалист пое отбора на Бяла Слатина през есента и дълго време се смяташе, че Чавдар е един от стабилните клубове. След стегната и безпроблемна зимна подготовка отборът стартира с две победи - като гост над Банско, а след това и у дома над Малеш Микрево. В момента чавдарци са 8-и в Западната Б група с 24 точки.