Напрежението в Черноморец Балчик взе връх, след като двама футболисти се сбиха на тренировка.

Капитанът Слави Костенски и нападателят Георги Куртев си налетяха един на друг след остро влизане в игрова ситуация, съобщи БТА. Двамата са си разменили по няколко удара, но набързо са били разтървани от съотборниците си.

Балчик е на 3-о място в Източната Б група с 20 точки, само две по-малко от лидера Черноморец Поморие.

В този кръг балчиклии обаче почиват, тъй като съперникът им ФК Равда се отказа от участие. Въпреки това обаче подготовката беше доста сериозно нарушена, а едва в два от дните се проведоха нормални занятия.

Ръководството дължи на играчите по една заплата, пет премии, както и парите за храна и квартири. Почти всички футболисти от Черноморец Балчик обаче настояват да получат дължимите суми до петък, а съществува вариант и да бъде бойкотирана срещата с Литекс от турнира за Купата на България.

Никой от хората, които са ангажирани с управлението на клуба, не се появява на стадиона и не се среща с футболистите, за да бъде дискутирана ситуацията.

Черноморец Балчик направи здрава селекция преди началото на сезона и всички в малкия морски град бяха амбицирани тимът им да се пребори за участие в А група догодина.

Рязкото спиране на финансирането обаче е на път да преобърне всичко и клубът да се бори за оцеляване на пролет.