След полицейската акция в Бургас, в която двама футболисти на Нефтохимик бяха разпитани като свидетели, във връзка със сигнали за незаконни залагания, изпълнителният директор на ПФК Нефтохимик 1962 Благомир Митрев, отговори на въпроси пред официалния сайт на клуба.

-Господин Митрев, какво е становището на ръководството на футболен клуб Нефтохимик относно случая с двамата футболисти на отбора, повикани за разпит в полицията?

-Категорично осъждаме незаконните залагания и манипулирането на резултати от футболни мачове. Нефтохимик и неговите футболисти не влизат в никакви уговорки и комбинации. Ние решаваме мачовете си на терена.

- Все пак изненадан ли сте от това, което се случи в Бургас?

- Приветствам факта, че органите на реда се опитват да пресекат нерегламентирани действия на определени лица, които се облагодетелстват на гърба на футбола. В България се говори за уредени мачове, но примерите за наказани са единици. БФС също предприе някои мерки в това отношение, извади и отбор от участие в първенство, но конкретните действия в това отношение се надявам да продължат.

- Притеснени ли сте, че в случая са намесени и Ваши футболисти?

- Ако се докаже тяхна вина, те ще бъдат санкционирани. Аз обаче вярвам на всички момчета в отбора и в техните морални качества. Те играят за честта и името на Нефтохимик. Всичко, което сме постигнали и през този, и през миналия сезон, се дължи на работата на футболистите и треньорите. И пак подчертавам – на терена.

- Все пак ще предприемете ли нещо във връзка с този случай?

- Да, ще имам среща по-късно днес с всички футболисти. На нея ще говорим как да завършим годината по най-добрия начин, а именно с победа в мача за купата в неделя.