Берое победи Свиленград в контролна среща с 2:0, играна на стадиона в село Коларово.

Старозагорци бяха по-добрият отбор на терена през цялото игрово време. Първата възможност бе пред вратата на Свиленград.

В 3-та минута, Дончо Атанасов центрира към Захари Димитров. Нападателят на Берое обаче бе изпреварен от вратаря Илиан Николов.

Попадението за старозагорския отбор падна в 29-та минута. Негов автор стана централния защитник Иво Иванов, който отбеляза след като засече хубаво центриране на Дончо Атанасов от ъглов удар.

В 32-та минута, Ивайло Паргов получи топката на удобна позиция и стреля в долния ляв ъгъл на вратата на Свиленград. Вратарят Николов обаче внимава и успя да улови. В 75-та минута, влезлият като резерва в този мач Диан Генчев навлезе на скорост в наказателното поле, но се засуети и не успя да застраши вратата.

В 80-та минута, футболистът на Берое Любомир Величков получи топката след добро флангово центриране, но прати кълбото в аут.

В 87-та минута, Диан Генчев бе фаулиран в наказателното поле и реферът отсъди дузпа за старозагорския отбор.

Самият той бе безкомпромисен от бялата точка, оформяйки крайното 2:0. Днес стана ясно, че нова фитнес зала и зала за пресконференции ще се изградят на стадион Берое. Изцяло готово е новото тренировъчно игрище.