Нападателят Дончо Атанасов и полузащитникът Георги Божанов ще пропуснат гостуването на Берое срещу Черноморец (Балчик), тази събота от 17:00 часа.

Атанасов получи червен картон в последния шампионатен мач срещу Панайот Волов и е наказан за една среща. Двубоя от 19-тия кръг на източната Б група ще пропусне и халфът Георги Божанов, който е с разтежение и се очаква да тренира с Берое, едва в понеделник. От групата на старозагорци отпада и трайно контузеният Венцислав Желев.

От щаба на зелените са единодушни, че на отбора предстои битка, тъй като тимът на Черноморец е на предпоследното място в класирането и ще търси победата.

“Ние, обаче също ще гоним задължителни три точки”, категоричен бе пом. треньорът на Берое Ивко Ганчев.

Футболистите се събират утре сутринта в 10 и след това отборът отпътува за Варна. По късно, от 17:00 часа играчите на Илиан Илиев ще тренират на един от терените в курорта Албена.

Съдийска бригада от Бургас ще ръководи мача между Черномрорец и Берое. Главен рефер на двубоя е Мартин Богдев, а негови помошници са Георги Ковачев и Тодор Богданов.За четвърти съдия е определен Иван Кирилов от Варна

Междувременно стана ясно, че старозагорският клуб е изплатил всички задължения към бившия вратар на зелените Тодор Кючуков. По думи на Геньо Петров от управителния съвет на ПФК Берое, клубът няма да има проблеми със своето лицензиране.

На днешната пресконференция бе разискван и въпросът за осветлението на градския стадион в Стара Загора, което не функционира повече от 20-сет години. Според Геньо Петров, само подмяната на кабелите на съоражението ще струваповече от 250 хиляди лв.

При положение, че Берое влезе в А група от общината и клуба ще трябва да намерят решение на проблема, ако искат Берое да играе официалните си мачове на стадиона под Аязмото.