Отборът на Бдин (Видин) се класира за участие в Западната Б група, след като спечели баража срещу Малеш (Микрево). Видинчани спечелиха с 2:1 на неутралния терен в Ботевград и ще заемат мястото на фалиралия Беласица.

Боян Борисов откри резултата в 25-ата минута, след което Малеш натисна здраво, но не успя да изравни. При една от редките си контраатаки обаче бдинци стигнаха до втори гол, дело на Георги Пантелеев в 80-ата минута. Минута след изтичането на редовното време Малеш върна едно попадение чрез Георги Жежев, а минута по-късно пропусна и още едно положение.

"Малеш определено беше по-добрият отбор, изпусна над 10 чисти голови положения. Бдин пък с две стойностни атаки вкара два гола, но пък затова футболът е интересна игра. Смятам обаче, че който и да беше влязъл в Б група, ще му бъде доста трудно", коментира за БТА наставникът на Балкан (Ботевград) Стоян Коцев.

Бдин се появява на картата на професионалния футбол в България за първи път от 2001-а година насам. През 2000-ата година Бдин се обедини с Кремиковци и се появи под странното име Бдин-Кремиковци за пролетта на сезон 2000/2001. През следващия сезон Бдин започна като самостоятелен отбор, но финансово издържа само есента и след това напусна Б група. Оттогава насам Бдин достигна един финал за Купата на аматьорската лига, а няколко пъти завършва и втори в Северозападната В група.