Бившият младежки национал на България Костадин Башов ще  продължи кариерата си в Кипър. 31-годишният Башов парафира контракт за 1+1 години с  изпадналия от елита Еносис Паралимни.

Нападателят през последния сезон игра в Пирин Гоце Делчев, за който реализира 5 гола в 27 срещи в А група. Башов има сериозен опит зад граница.

Той игра седем сезона  за клубове от Гърция и от Кипър в периода 2006-2013 година, като записа над 150 мача и над 50 гола за Етникос, Диагорас,  Коринтос, Олимпиакос Никозия, Алки Ларнака и АЕП Пафос.  Той ще започне подготовка с новия си клуб на 14 юли.

Башов уреди в Кипър и бившия си съотборник в Пирин Гоце  Делчев Васил Панайотов. 23-годишният полузащитник, който е юноша на Левски, също  парафира за 1+1 години, но с новака в елита Агия Напа, който  през завършилия сезон стана шампион във втора дивизия.

Панайотов премина медицинските изследвания с отлични  показатели, с което впечатли щаба на кипърския клуб. Халфът вкара 4 гола в 36 срещи за Пирин в "А" група през  миналия сезон./БТА