Втородивизионният ФК Банско ще стартира зимната си подготовка на 15 януари, съобщи изпълнителният директор на клуба Йордан Баряков. Първият етап от зимната подготовка на отбора ще бъде от 15 януари до 3 февруари, а вторият от 3 до 17 февруари. Именно за тези 14 дни е осигурен лагер в турския курорт Алания.

От 17-и февруари до началото на пролетния дял от първенството банскалии ще останат у дома. За момента са планирани осем контролни срещи, като три от тях ще се играят при местни условия с традиционни съперници като Места Хаджидимово, Германея Сапарева баня. Пет контролни мача ще изиграят футболистите, които старши треньора на отбора Александър Томаш ще определи за лагер-сбора в Алания Турция.

По отношение на селекцията изпълнителният директор на клуба Йордан Баряков заяви: "Изтеклата информация за това, че Георги Ангелов и Мартин Станкев са подписали договори с други клубове, на този етап не е факт. Наистина с централния защитник Георги Ангелов преговорите са в доста напреднала фаза, има и принципна договорка между ръководствата на Банско и Монтана, но все още няма подписан договор. За атакуващият халф Мартин Станкев никой от ръководството на Славия не ни е потърсил. Дали е тренирал на стадиона в Овча купел е лично негова работа, но той засега има перфектен договор с нашия клуб и няма как да се приеме информацията за точна, че е преминал в Славия като свободен агент."

"Засега интерес по официален път от други клубове към наши футболисти няма. Имаме уговорка с треньорския щаб на отбора че ще привлечем футболисти на постове, които ще бъдат освободени. Имаме разговори с млади момчета, някои от тях и неизвестни, но щом като не сме седнали на масата за подписване на договори значи няма нищо сериозно"./БТА