Отборът на Банско стартира подготовка за новия сезон в  Б група. С 23-ма футболисти и нов член на треньорския щаб в уреченото време и уречения час  с нов наставник -  Петко Медвецки и изпълнителния директор на клуба Йордан Баряков.  По-рано през деня отборът бе напуснат от старши треньора Иван Атанасов.

Очаквано отборът излезе без преминалите в новаците в А група Георги Кременлиев – Дунав(Русе) и Илия Мунин – Верея(Стара Загора), а така също Красимир Николов, който също има оферта от Верея. Нямаше го и Атанас Чепилов, а така също заминалите за Англия Благой Родов и Марио Атанасов.

Очакванията не се сбъднаха и на стадион „Свети Петър“ не дойде титулярният до скоро страж на тима Александър Стоянов, чийто договор изтича в края на месеца и има оферти от други отбори.

Банско започна подготовка

източник: Стефан Дамянов

На линия бяха игралият за последно в Пирин(Гоце Делчев) Ахмед Адемов и Джейхан Зайденов, който през пролетта се подвизаваше с екипа на изпадналия от Б група Септември (Симитли). Заедно с тях бе и още един бивш играч на неврокопчани и Септември Абди Абдиков, който е опция за решение на въпроса с вратарския пост. 

Първата контрола и дебют за новия наставник на козлите ще бъде на 28-ми юни със Созопол в Банско.

Банско започна подготовка

източник: Стефан Дамянов