ФК Банско все пак ще играе в Западната Б група, след като Общинският съвет в курортния град гласува за създаването на акционерно дружество, в което фирма "Юлен" и общината ще имат по 50 процента. Кметът Александър Краваров изрази задоволството си от взетото решение, като подчерта че ще се направи всичко необходимо мачовете на отбора, който получи лиценза на втородивизионния Пирин да се играят на стадион "Свети Петър" в Банско.

До началото на пролетния дял на стадиона ще бъдат изградени още две помещения -едно за медицинските екипи и стая за дежурния делегат. Общинарите гласуваха и отпускането на 150 000 лева, които ще бъдат използвани, за да довърши отборът зимната си подготовка, както и за пролетния полусезон.

В близките дни ще стане ясно кой какъв пост ще заеме в новосформираното дружество, като към момента се знае, че кметът Краваров не желае да бъде президент. Той обаче поясни, че знае как да помага на клуба. Покана да се присъедини към ФК Банско е получил изпълнителният директор на Пирин ГД Иван Близнаков.