Втородивизионният Банско стартира с победа серията си от контролни срещи през зимната подготовка. Възпитаниците на Александър Томаш разгромиха четвърторазрядния столичен Елит с 5:1 в проверка, играна в комплекса "Царско село" в София.

Домакините поведоха в 19-ата минута след неразбирателство между вратаря Александър Стоянов и защитниците пред него. Банско изравни в 26-ата минута след добавка отблизо на Венцислав Бенгюзов, а до края на първото полувреме Борислав Хазуров, който беше в основата и на първия гол, се разписа два пъти в 30-ата и в 40-ата минута за 3:1 на почивката за банскалии.

В 71-ата минута Виктор Шишков направи 4:1, след като беше изведен в чиста позиция от Марио Близнаков, а малко по-късно Янислав Иванов оформи успеха с пети гол след шут от 20 метра.

В този мач наставникът на Банско Александър Томаш даде шанс за игра на новопривлечените Михаил Минков, за последно играл в отбора на Оборище Панагюрище, Росен Колев от Спартак Пловдив, Георги Ставрев от ДЮШ на Литекс, Дейвид Пенчев от ДЮШ на Славия, за последно играл в Германия, Красимир Илиев от Спартак Варна и Марио Близнаков от Марек.

"След контролния мач се разделихме с Росен Колев. Това 18-годишно момче има много добри качества и го очаква бъдеще във футбола, но все още е крехък като физика и му е доста рано да се включи в игра при мъжете. Има силен ляв крак. Разбрахме се, че ще го следим и за в бъдеще и не се отказваме от него. Част от
новопривлечените ще имат допълнителен шанс за изява по време на следващите контролни мачове срещу Пирин Гоце Делчев в сряда като гост и срещу Миньор Перник в събота на терена на комплекс Царско село", съобщи след двубоя помощник-треньорът Константин Мирчев.

"Тази контролна среща беше много полезна, първа бе от зимния ни подготвителен цикъл. Дадохме шанс на всички налични футболисти да играят по едно полувреме. Футболистите са в почивка до понеделник след обяд, когато ще възобновим заниманията си", допълни той.

След мача с Миньор старши треньорът Томаш се определи групата, която ще пътува за втория етап от зимната подготовка в турския курорт Алания./БТА