В продължение на 17 дни футболистите на Банско бяха на подготвителен лагер сбор в турския курорт Анталия. Там се изиграха и пет контролни срещи.

В тях бяха постигнати следните резултати: победа със 7:0 срещу отбора на Тюрклер, който се състезава в местната шеста дивизия, две равенства срещу Алания-1:1 и Гомел-0:0 от Беларус и загуби от руския Шинник с 0:3 и румънския Статя с 0:2. "Доволен съм определено само от последния мач, който изиграхме срещу Гомел. В него нашите футболисти дадоха всичко от себе си и трябваше да победят, но неточния мерник на нападателите ги лиши от победата. Доволен съм от добрите терени и условията, които бяха предоставени от страна на организаторите.

До старта на пролетния дял от шампионата на Западната Б група ще изиграем още две контролни срещи - на 17 февруари срещу Струмска слава Радомир и на 20 февруари срещу Пирин Благоевград. Дадохме почивка на футболистите до понеделник заради дългото пътуване, което направихме със самолет от Анталия до Истанбул и от там с автобус до България в продължение на 11 часа", сподели изпълнителният директор на ПФК Банско Красимир Горанов.