Банско победи с 2:1 тима на Ботев Гълъбово в мач от първия пролетен кръг на Б група.

В 18-та минута след центриране от дясно на Георги Фикиин в наказателното поле на гостите Боби Хазуров овладя топката и мигновено стреля , вратаря на Ботев Мирослав Радев изби кълбото и в добавката дебютанта Христо Кирев не сгреши за 1:0. Атаките на домакините не спираха пред вратата на гостите. В 24-та минута след бърз пробив по левия фланг Георги Фикиин изведе устремилия се Костадин Слаев, който надбяга защитата на гостите и със страхотен шут опъна мрежата зад Мирослав Радев за 2:0. Пропуски до края на първата част на срещата за домакините направиха Боби Хазуров и дебютанта Петър Лазаров, които очи в очи с вратаря Мирослав Радев не успяха да го прострелят.

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ Б ГРУПА

След почивката старши треньорът на Ботев Гълъбов Митко Коцинов извърши три смени, които се оказаха много удачни и играта на неговия тим бе коренно различна от тази през първата част на двубоя. В 70-та минута Йордан Лечов от домакините направи грешка, като повали устремилия се Любо Александров от гостите , за което главния съдия Ангел Баялцалиев, който ръководи отлично срещата, му показа червен картон .

С човек по-малко на терена треньорът на домакините Иван Атанасов направи някои вътрешни размествания. Отборът на гостите продължи да играе по-настървено. В 85-та минута след центриране в наказателното поле на Банско настъпи меле и Емил Иванов от Ботев с глава изпрати топката в мрежата зад Александър Стоянов за 2:1. В 4-минутното продължение Тошев и Кирилов от отбора на гостите изскочиха сами срещу вратаря на Банско , но той показа отличен рефлекс и не позволи резултата да бъде променен./БТА