Банско победи Малеш (Микрево) с 1:0 в първата си контрола от лятната подготовка.

Единственото попадение на стадион "Свети Петър" реализира Давид Гълъбов в 64-ата минута.

Старши треньорът на домакините Воин Войнов и наставникът на гостите Пламен Мицански използваха всичките си налични футболисти в проверката.

„Доволен съм от първата ни контролна среща. В двете полувремена от двубоя дадох шанс за игра на 24 футболисти”, коментира Войнов.

Дебют с фланелката на Банско направи 16-годишният вратар Марио Атанасов от школата на клуба. Войнов пусна в игра като титуляри и други двама юноши на отбора Александър Кехайов и Георги Кавръков, както и Благой Наков и Петьо Динков (за

последно играли във Вихрен), Георги Ангелов (от школата на Левски) и Юли Колушев (Малеш Микрево).

През второто полувреме на терена се появиха и испанският нападател Шави Гонсалес, Александър Палездров от Сливен и Слави Кирилов от ДЮШ на Пирин Благоевград.

„На този етап испанският футболист не е готов функционално и физически и изостава с подготовката си. До края на седмицата ще проведа общо три тренировки и едно възстановяване, а в събота следобед ще пусна футболистите в почивка до понеделник”, коментира Воин Войнов.

Изпълнителният директор на ФК Банско Красимир Горанов определи контролния мач с Малеш Микрево като добър.

„Полза от контролата имаха и двата отбора. Създадохме повече голови положения пред вратата на Малеш. Всички нови футболисти взеха участие. Явно в следващите контролни срещи срещу Миньор Перник в Самоков и срещу Германея в Сапарева баня старши треньорът Воин Войнов ще прецени на кои от новодошлите да бъдат предложени договори”, каза Красимир Горанов.

Мицански също даде шанс на всички нови футболисти в отбора. „Едва след контролния мач срещу Черноморец Бургас в събота от 11.00 часа в град Ракитово нашият наставник може да изрази мнение с кои футболисти ще продължи до края на подготвителния

Цикъл”, каца спортно-техническият директор на ФК Малеш Кирил Орманлиев