Последният мач от 17-тия кръг от първенството на Западната Б група между отборите на Банско и Балкан Ботевград завърши 1:1. Първи имаха шанс за отбелязване на гол домакините, но вратаря Стоян Симеонов пресрещна навреме устремилия се Веселин Стойков и предотврати опасността. Две минути по-късно Петър Лаков от Балкан с глава не успя да простреля Аршинков.

В 33-та минута Владислав Златинов с глава насочи топката във вратата на Балкан, вратарят Симеонов я улови зад голлинията, зрителите и футболистите на Банско поискаха гол, но главния съдия бе на друго мнение и не посочи центъра. В 35-та минута Стойков от домакините разтресе напречната греда зад Симеонов, а в 38-ма това направи и Петьо Динков.

Особено интересно бе второто полувреме на този мач. В 47-ма минута Недко Миленов получи втори жълт и червен картон и бе отстранен от игра, оставяйки отбора на Банско с човек по-малко до края.

Старши треньорът на гостите Стоян Коцев реагира мигновено, като пусна в игра опитния Мариян Христов на мястото на Димитър Кръстев. В 74-та минута след центриране от дясно Петър Лаков от гостите от близо изпрати топката между краката на Аршинков за 0:1. Футболистите на домакините, независимо от всичко, пренесоха играта в половината на гостите, търсейки промяна на резултата.

В 85-та минута главният съдия Цветан Георгиев показа втори жълт и червен картон на Цветан Ралчовски от гостите, а в 90-та - и Радослав Филипов се оказа със същата съдба.

Изравнителният гол футболистите на Банско отбелязаха в 90-та минута след като Стойков от дясно насочи топката остро зад защитата на Балкан и резервата Вайс Кьосов изравни за 1:1. Кано цяло в този двубой главният съдия Цветан Георгиев не бе в тон с играта и вместо да отсъди това, което ставаше вътре в наказателното поле пред двете врати, той показа десет жълти и три червени картона.

След мача старши треньорът на Банско Красимир Манолов сподели: Поздравявам двата отбора за мъжката игра на тежкия терен. Още веднъж подчертавам, че отборите в Западната Б група до 10-то място са равностойни. Жалко, че пропиляхме головите си положения през първото полувреме, когато трябваше да решим мача в своя полза. Изваждането от игра на Недко Миленов се оказа фатално за нас и загубихме две точки като домакини.