Братът на Красимир Балъков ­ Иво Балъков, бе назначен за спортно-технически директор на Етър. Решението на акционерите е част от мерките за измъкване на тима от незавидното място в класирането на Западната “Б” група. Иво получава пълните права да работи по селекцията, както и да назначи нов треньорски екип.

“Отдавна имаше нужда от такъв човек, който да поеме изцяло спортно-техническата работа. Иво Балъков ще се занимава със селектирането на играчи, като му бе дадена възможност да избере треньорски екип, с който ще работи”, съобщи изпълнителният директор Стефан Атанасов. Досегашният наставник Сашо Ангелов няма да продължи да води тима.

“Ситуацията е тежка, трябва да се спаси Етър от изпадане, което би било недопустимо за футбола във Велико Търново. Предизвикателството е голямо, но поемам нещата. Аз нямам отношения със Сашо Ангелов, от мен бе поискано само да намеря нов наставник. Етър ще бъде воден от Николай Арнаудов с помощник Георги Георгиев. Надявам се промените да са за добро”, заяви Иво Балъков. Двамата треньори, които са дългогодишни футболисти на Етър, досега ръководеха третодивизионния Бали (Дебелец).

Новият спортно-технически директор вече започна работата по селекцията. На 5 януари, когато “виолетовите” започват подготовката си за пролетния полусезон, със сигурност ще има промени. Очакват се както да има освободени играчи, така и нови попълнения.