Лидерът в Югозападната В група Балкан (Ботевград) даде трима свои футболисти на професионални отбори, след като въпросните момчета направиха отлични игри през есента. Халфът Мартин Димов-Пилето ще играе в Спартак (Варна), друг полузащитник Владимир Каптиев се мести в Дунав (Русе), а бранителят Георги Вучков в момента тренира със Славия, съобщава Българската телеграфна агенция.

Отделно от това, старши треньорът Мирослав Миронов ще трябва да се лиши от помощта на Борислав Йосифов, който подготвя вратарите. Йосифов, който е пазил преди години в А и в Б група, заминава за Китай и там също ще подготвя млади таланти в местна школа.

Единственото сигурно ново попълнение в Балкан в момента е атакуващият полузащитник от Велбъжд (Кюстендил) Любомир Богданов. Балкан преговаря и с още 4-5 опитни футболисти, които да помогнат на отбора в борбата за завръщане в професионалния футбол. В момента Балкан и Пирин (Благоевград) са с по 51 точки на върха в Югозападната трета дивизия.

Балкан започва подготовка за пролетния полусезон утре, като тимът ще има и един лагер- в Правец. Шест контролни срещи са планирани до момента, като първата е на 23-и януари като гост на Монтана. През зимата двата отбора ще се срещнат още веднъж, а другите проверки са с Калиакра (26-и януари), Спортист Своге (30-и януари), Спартак Плевен (2-и февруари) и Чавдар Етрополе (6-и февруари).