Защитникът на Несебър Атанас Рибарски посети в болницата Иван Найденов от Спартак Варна. След единоборство между двамата футболистът на соколите падна на земята с разкъсан бъбрек, а след това бъбрекът беше отстранен.

Днес Рибарски и съотборникът му Гюрсел Вели посетиха Найденов в бургаската болница и разговаряха с него и с лекуващия лекар.

„Много нелеп инцидент, на никого не пожелавам да преживее подобни неща. Не съм виждал такова нещо. Разстроен съм и съжалявам. То и не може да не си разстроен. Много хора ми се обадиха, за да ме питат какво точно е станало”, заяви бранителят на Несебър.

„Дълго време си поговорих с лекаря, исках да разбера как точно е станало това. Лекарят ми каза, че при директен удар няма как да бъде наранен бъбрека, защото той е пазен от реброто. Ребрата, ако се счупят, могат да увредят до такава степен този орган. А ребрата на Иван Найденов са здрави и няма как да са наранили. Според лекаря, бъбрекът от рикошета от сблъсъка се е ударил в гръбначния стълб и от това се е разкъсал”, каза още Атанас Рибарски.

Иван Найденов вече се чувства доста по-добре, вторият му бъбрек е поел функциите на отстранения и до седмица ще бъде изписан. Самото му възстановяване ще продължи близо 3 месеца, но лекарят не уточнил дали може да се върне на терена.

„Наистина, много съжалявам. Аз и това му казах, че съм действал неумишлено. На видеозаписа ясно се вижда, че скачам от място. Нито съм се засилвал, нито съм имал някаква преднамереност. Важното за него сега е да се възстанови физически и психически след травмата”, каза Рибарски.