36-годишният халф Стефан Трайков стана десетото зимно попълнение на Академик Свищов. Полузащитникът се завърна в родния Свищов, откъдето през 1997 г. отиде в Етър, а после кариерата му премина през Черноморец, Марек, ФК Равда и Мастер (Бургас). С неговото идване селекцията е приключена, заяви изпълнителният директор на клуба Анатоли Дончев.

Преди Трайков Академик привлече защитниците Цветомир Генов от Локомотив (Мездра), Любомир Деспотов от Сливнишки герой и Теодор Колев, вратарят от Миньор Николай Младенов, полузащитниците Тодор Христов от Берое, Игнат Дамянов от Спартак (Варна), нападателите Иван Янчев от Марек и Стоян Кадифчин от Левски, както и игралия в плейофи за Шампионската лига с латвийския Даугас японец Коичиро Изука. Тези десет футболисти замениха деветте освободени след края на есенния полусезон.

Старши треньорът Румен Стоянов е планирал само 3 контроли през подготовката. Първата е с Етър ВТ на 8 февруари в Свищов, втората с ЦСКА на 13 февруари в София, третата със „Спартак- Плевен” на 22 този месец.

Къде ще продължи подготовката на Академик ще стане ясно в началото на тази седмица. Според предварителния план крайдунавският тим трябваше да тренира само на местната база. Падналият сняг обаче ще промени първоначалните намерения. След контролата с етърци „студентите” заминават на лагер, който ще бъде или в Сандански, или в „Царско село” в София, като по време на лагера е и мачът с ЦСКА.