Със малък скандал и 42 футболисти започна днес подготовката на втородивизионния Академик (София). 17 души от миналогодишния състав въртяха обиколки на лекоатлетическа писта на Националната спортна академия, докато останалите 25 направиха две мачлета, за да бъдат преценени качествата им.

По време на загрявката обаче пристигна ректорът на НСА професор Лъчезар Димитров, който на висок тон разговаря с техническия директор Богдан Котев и го принуди всички футболисти да напуснат терен номер 1 на НСА. Причината била, че Академик не бил платил за предишно свое ползване на базата. Играчите напуснаха терена, но минути по-късно отново се върнаха и продължиха нормалната си работа, след като в телефонен разговор между ректора на НСА и Атанас Иванов- председател на клуба, проблемът беше решен.

На първото занимание на присъства капитанът на тима Стойчо Младенов-младши, който вчера е заминал на проби в австрийски отбор. От селекцията отпада и вратарят Ивайло Яначков, който предпочел да се присъедини към тима на Чавдар (Етрополе).

В момента тренировките на тима се водят от спортно-техническия директор Богдан Котев и най-вероятно той ще бъде утвърден за старши треньор. Ако това стане, мястото му ще бъде заето от Красимир Борисов- помощник на Димитър Пенев в националния отбор през 90-те години.

От 25-те футболисти, които са на проби, Богдан Котев си хареса петима, които ще продължат да тренират и през следващите няколко дни, а най-вероятно ще заминат и на лагер в Пампорово.

Няма да се състезават в Академик през новото първенство вратарят Борислав Гьорев, Тодор Димитров, Петко Петков, както и опитните Костадин Пилитов и Любомир Божанков.

От 9-и юли столичните студенти заминават на лагер в Пампорово, като там сигурни контролни срещи са с Волов (Шумен), със Созопол, с Хасково и с Родопа (Смолян). След завръщането си в София отборът ще изиграе още две- с Чавдар (Етрополе) и с Пирин (Благоевград). Възможно е да бъдат осигурени още два спаринга, за да бъдат проверките през лятото осем.