Академик София се изкачи отново на върха в Западната "Б" група, след като победи с 3:1 "обезкървения" Белите орли. Столичният тим успя да надиграе домакините в последните минути, след като плевенчани отпаднаха физически с оглед на отстраняването на четирима основни играчи.

На върха на временното класиране с 26 точки остава Банско, а Академик е със същия точков актив. Лидерът обаче играе в събота срещу третия Видима Раковски у дома. Белите орли се намира на 15-о място със 7 точки и е застрашен от изпадане извън професионалния футбол.

На стадиона на Белите орли в Плевен изненадващо по-добре започнаха домакините. Първото чисто положение обаче бе за столичани, но Николай Божов пропусна още в началото на мача.

Натискът на "орлите" не даде резултат, а само изчерпа силите на отбора, който игра без отстранените Валентин Маринов, Йордан Хърков, Цветомир Петков и Петър Трифонов.

Очаквано Академик овладя инициативата и вкара три гола между 54-та и 72-та минута чрез Едис Селимински, Николай Божов и Кирил Динчев. Домакините се върнаха в играта в 83-та минута чрез голмайстора си Симеон Рудашки, но сили за друго не стигнаха.

Лека утеха за нападателя е третото му попадение във вратата на столичани само за една година. Миналия сезон той бе точен и за двата гола при шокиращата победа с 2:0 на стадион "Академик".