Отборът на Академик София се наложи с 2:1 като домакин над Пирин Гоце Делчев в последния двубой от 1-ия кръг на Западната Б група.

Студентите стигнаха до успеха, въпреки че 10 минути преди края губеха с 0:1. И двете попадения за Академик бяха дело на Алек Манолов, който дойде в от Ботев Криводол, съобщи football24.bg.

През първото полувреме двубоят бе на доста ниско ниво. Първият точен удар дойде чак в 30-ата минута, когато Филипов от домакините стреля. Пет минути по-късно Вратарят на Академик Стойчев излезе неразчетено и не успя да изчисти добре - кълбото попадна в играч на Пирин, но той не успя да стреля.

В 66-ата минута Георги Каранейчев откри резултата в полза на Пирин след центриране от фаул и удар с глава. В 78-ата минута Каранейчев пропусна да сложи точка на спора, след като на празна врата изпусна да вкара втори гол.

Въпреки това студентите не се отказаха и успяха да изравнят в 80-ата минута от Алек Манолов, който се разписа отново след центриране от фаул и удар с глава.

В 86-ата минута съдията отсъди дузпа за нарушение на Юсев, която бе реализирана от Манолов. Така в крайна сметка Академик се поздрави с победата на стадион Българска армия, където домакинства.