Странните събития във втородивизионния Академик София продължават. След като на вчерашната си първа лятна тренировка се наложи играчите да излизат от терена заради неплатен наем, а след това да се връщат с целия си багаж на ръце, днес клубът беше напуснат от спортно-техническия директор Богдан Котев, който изпълняваше и ролята на треньор.

Котев имал среща днес по обяд със спонсора на клуба Ертан Кара, като темата на разговора била организацията в клуба по време на лятната подготовка и плановете за работа през новото първенство.

Студентите все още няма официално назначен наставник, след като Воин Войнов напусна и Котев водеше тренировките, правеше селекцията и насрочваше контролите.

В разговора двамата не могли да намерят общ език за оптимизирането на работата, а Котев обявил напускането си. Бизнесменът пък не пожелал да го задържи.

„Шест години съм в клуба и ми е много мъчно. Но както казват хората - всяко нещо си има начало и край. Исках да работя, защото знам, че момчетата имат потенциал. През цялото време в Академик съм вършил задълженията си с много енергия и сърце”, коментира самият Богдан Котев пред БТА.