Броят на футболистите, които напуснаха Вихрен Сандански, вече нарасна до осем. След преминалите в Локомотив Пловдив Вальо Георгиев, Цветелин Радев и Рангел Абушев, Жельо Желев и Момчил Милчов - в Калиакра, от днес на треньора на Вихрен Атанас Ласков на разположение няма да бъдат Кирил Джоров, Руслав Иванов и Десислав Русев.

Техните документи са вече оформени за освобождаването им от санданския тим пред нотариус и няма да имат пречки за подсилване на Локомотив Мездра. Сделката е станала в последния момент между Константин Динев и Георги Бачев.

„Няма какво да правим повече във Вихрен. Президентът ни напусна, защото наистина не му се отблагодарихме по достоен начин както ние-футболистите, така и останалите от клуба. От общината тръгнаха да правят нещо ново, но времето си тече, а хора като Максим Иванов продължават да си развяват байрака. Виждаме, че няма оправия и затова, макар и с болка на сърце, поемаме към Локомотив Мездра. Знаем, че и там положението не е цветущо, но все пак ще играем в А група. Мислейки за Вихрен, искаме да отправим послание към кмета Андон Тотев, който наистина е човек, обичащ спорта. Хубаво е, че определиха Атанас Ласков е в треньорския щаб. Старши треньор трябва да бъде Йордан Боздански. Човек, който е дал много за футбола в града и за влизането на Вихрен за първи път в А група. Трябва футболистите - печалбари, дошли от вън, да си отидат, които с делата си на терена доказаха, че не милеят за Вихрен. Стане ли това, ние отново ще дойдем в Сандански”, заяви пред БТА футболист от отбора.

Главният все още селекционер на клуба Иван Динев каза, че има народна поговорка, която гласи, че едва като загубиш нещо, тогава го оценяваш.

„Много малко искаше досегашният президент Константин Динев за това, което направи за футбола в Сандански. Преобрази спортния комплекс, изгради два терена с изкуствено покритие, обнови терена с естествено покритие на градския стадион, създаде перфектни условия за работа на журналистите, ложа за официални гости, осигуриха се и нормални условия за директни предавания на мачовете по телевизията. Бедата на Вихрен дойде от пробутване на фалшиви треньори, грабливи длъжностни лица, криещи се под крилата на отговорни хора и интриганти. Нима няма по-достойни хора в общината от тези, които все още се мотаят в клуба и се натягат да останат и за в бъдеще? Те са отречени от обществеността и до кога ще продължават да носят анцузи и фланелки на Вихрен? Семейство Диневи има бизнес в района, което означава, че не сме безразлични към съдбата на Вихрен. Нека да бъде чуто както моето мнение, така и това на спортната общественост в града. Футбола в Сандански може да изправи в момента само кметът Андон Тотев, защото е авторитетен и знае как да го направи”, допълни Иван Динев.

Очаква се в понеделник след нова среща при кмета Вихрен да започне подготовката си вече със старши треньор.