Нефтохимик Бургас победи у дома Септември Симитли с 2:0 в двубой от 8-ия кръг на Б група, игран пред 1500 зрители на стадион Лазур.

Срещата започна с едноминутно мълчание в знак на съпричастие и последна почит към починалата съпруга на национала Радостин Кишишев, който тръгна от Нефтохимик към националния отбор и големия футбол. Футболистите на нафтата изиграха мача с черни ленти на ръкавите си и се вложиха максимално в двубоя.

От самото начало домакините наложиха своя стил и притиснаха съперника си в собствената му половина. В завършващия удар обаче отборът грешеше, като показа на няколко пъти тази своя известна слабост. Гостите опитваха да играят на контраатаки, но те се разбиваха пред наказателното поле на домакините.

2 гола на Молдованов качиха Нефтохимик на 3-о място в Б група

Така се стигна до 18-та минута, когато Божинов изпълни корнер отляво на вратата на гостите, централният защитник Диян Молдованов се извиси над всички и с глава насочи неспасяемо топката в мрежата. След гола нафтата продължи да напада, но отново липсваше или точност в завършващата фаза, или младите футболисти избързваха в голямото си желание да отбележат нов гол.

В 38-та минута след заучено изпълнение на пряк свободен удар, Молдованов изстреля истинска бомба, топката се удари в страничната греда и влетя в мрежата за втори път.

Домакините изиграха много предпазливо второ полувреме, в което запазиха разликата от два гола, като пропуснаха от много изгодни позиции да направят победата си класическа. В 60-та минута неприятна контузия получи младежкият национал Живко Петков, който напусна играта принудително.

В следващия кръг Нефтохимик гостува на Светкавица Търговище.