Кирил Десподов е бил пред трансфер в Лацио, но заради голямата сума, която Литекс иска за него, това вече надали ще се случи, твърдят достоверни източници от римския клуб.
Според информациите, юношеският национал е бил една от следващите цели в трансферната листа на Лацио, като тимът от италианската столица е започнал да набира млади обещаващи играчи, които да развива в следващите години, и да разчита на тях в бъдеще.
 
Лацио е набелязал Десподов от преди няколко месеца, още преди нападателят да подпише първия си професионален договор с Литекс. Тогава римските "орли" е трябвало да платят само 380 хиляди евро за правата на юношата. Сега обаче, от ловешкия клуб твърдят, че имат контракт с младока, и искат солидна трансферна сума - според италианските източници - 1 милион евро.
 
Това е на път да провали преминаването на Десподов в Лацио, като Игли Таре е дал назад и след като с делата на българския талант е започнал да се занимава спортният директор на Палермо Франко Чераволо и неговата мениджърска група.
 
Лацио вече се опари веднъж с подобна ситуация, когато имаше планове да привлече талант от Израел, но заради неуредици с негов професионален договор, си навлече доста главоболия.