Румънският треньор Йоан Андоне напусна ЦСКА. Това се случи днес, но новината все още не е официално потвърдена от самия треньор или от ръководството на клуба.

Какво се случи днес?

Сутринта футболистите на ЦСКА проведоха второто си занимание след дербито с Левски. Андоне е направил разбор на дербито и не е показал по никакъв начин, че ще напуска.

Около обяд на стадион „Българска армия” сериозно се заговори, че Андоне и неговите чуждестранни помощници са си събрали багажа и са напуснали ЦСКА. Никой от клуба не потвърди новината.

Собственикът Димитър Борисов заяви пред журналисти, че няма представа за интерес на Рапид Букурещ към Андоне и препраща представители на медиите за разговор със самия треньор.

Малко преди началото на двубоя на дублиращите отбори между ЦСКА и Левски вече окончателно стана ясно, че Андоне си е тръгнал.

През стадион „Българска армия” за малко минава изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков, който бе докаран от джипа, с който се движи президента Димитър Борисов.

След визитата на Живков започва раздаването на заплатите и футболистите от представителния тим минават през „Българска армия”. Играчите са учудени от новината за Йоан Андоне и коментират усилено случващото се.

Бързо през стадиона минава и спортно-техническия директор Атанас Караиванов. Той също не коментира.

На двубоя на дублиращите отбори пристига административният шеф Димитър Димитров-Каубоя и помощниците на Андоне Адалберт Зафиров и Милен Радуканов. Каубоя говори пред журналистите и казва, че няма нищо вярно в информацията, че Андоне си е тръгнал. Той поддържа тезата, че няма друга информация по въпроса. Атанас Караиванов също е на стадиона, но отказва коментар.

Междувременно излиза проблем с терен за домакинството на ЦСКА срещу Монтана. „Червените” са наказани, а изборът пада на стадионите във Враца и Своге, както и терена на Националния стадион „Васил Левски”.

След края на дербито при дубъла, което Левски печели с 2:1 срещу ЦСКА Димитър Димитров-Каубоя говори още веднъж пред журналистите, като отново заявява, че Андоне ще води тренировката във вторник от 14 часа.

Междувременно се разбира, че ЦСКА е направил постъпки в БФС за временен лиценз за Адалберт Зафиров, който да му позволи да води отбора в рамките на 1 месец. Бившият защитник има само лиценз „А”, който по принцип не му дава възможност да води отбор от елитната група.

Информацията от „Българска армия” сочи, че утрешната тренировка и мачът срещу Берое ще се води от новоизпечения треньорския дует.

В същото време става ясно, че собственикът на ЦСКА Димитър Борисов е по бизнес дела в Румъния. Очаква се той да се срещне с мениджъра на Йоан Андоне Джовани Бекали, с когото да обсъдят ситуацията.

Медиите в Румъния също обръщат внимание на случващото се и усилено коментират възможността Йоан Андоне да поеме Рапид Букурещ или Клуж.

В България вече се спрягат имена на евентуални заместници на Андоне. Най-обсъжданото е това на Стойчо Младенов. Споменава се и Христо Стоичков, както и Адалберт Зафиров и Милен Радуканов.

След края на двубоя си в първенството на Египет Стойчо Младенов говори в ефира на Дарик радио. Той заяви, че не е бил търсен от шефовете на ЦСКА, но винаги би се върнал в клуба.

До 23 часа на 29 март все още няма официално становище от ЦСКА по случая.