Стойчо Младенов, който се спряга усилено да заема поста старши треньор на ЦСКА, след като Йоан Андоне реши да напусне клуба, даде специално интервю за Гонг, в което коментира ситуацията. Специалистът разкри, че все още никой не го е търсил, но винаги е готов да се завърна в ЦСКА.

„Жалко е това, което се случва в ЦСКА, не е добре, във важен момент Андоне да напусне ЦСКА. До този момент никой не се е свързал с мен, имал съм доста обаждания от непознати номера, но имах мач и по тази причина не съм отговарял и не съм разговарял с никого”, заяви Младенов.

„Аз първо е некоректно от моя страна да коментирам нещо, това е просто информация, която получавам. Ако някога ЦСКА има нужда от мен, в която и част на света да се намирам, моето решение би било само в полза на ЦСКА”, призна той.

„Няма треньор, който да си тръгне и един отбор да може да го спре. Никой на сила не задържа никого”.

Младенов сподели впечатленията си от Египет, където в момента е треньор: „В Египет се чувствам добре, чувствам се уважаван, ценен. Шампионът е равностоен, всеки от всекиго може да загуби. Разликата между изпадащите отбори и 5-тия е 5-6 точки. Ние редуваме положителни и отрицателни резултати. Промених схемата и стила на игра. Преди играеха с либеро, а сега сме с 4-4-2. За тях това е нещо ново и трябваше да свикнат”.

„До края на сезона е моят договор, което е още няколко мача. Има и опция за още една година, но моите ангажименти засега приключват. Тези, които са националните състезатели, ще играят и то изключително успешно в българското първенство. Нека не коментираме, ЦСКА има треньор и е крайно некоректно да коментираме”.

„Саудитска Арабия е най-силният шампионат в Азия, Египет е най-добрият шампионат в Африка, условията са перфектни за всеки отбор. публиката е спонтанна, подкрепя изключително много отбора си. критиките са от медиите, до този момент не съм прочел някъде да се коментира отрицателно за някой треньор или да бъде оплют. Съдиите оказват голямо влияние”, завърши Младенов.