Старши треньорът на ЦСКА Йоан Андоне се сравни с наставника на Барселона Хосеп Гуардиола преди вечното дерби срещу Левски.

„Това е най-голямото дерби. Ние сме отбори с традиции и трябва да направим един спектакъл. Сега сме на трето и четвърто място. Най-добре ще бъде да победим. Левски победи с добра игра Славия, но след това се представи слабо срещу Локомотив София”, сподели румънският специалист.

„Не можеш да направиш спектакъл на един лош терен. Не може да се направи един добър пас на лош терен. Надявам се, че теренът на „Васил Левски” ще бъде по-добър от нашия. Играчите трябва да дават най-доброто от себе си на терена, защото играят в ЦСКА”, добави старши треньорът на ЦСКА.

„Те не са уплашени и искат да победят. Сега се видях с шефа на фенклуба. Каза ми, че ще ни окуражават и смятам, че ще имаме един добър мач. Не искам да коментирам какво се случи в Мездра, защото това е минало. Няма футболисти, които са казали, че не искат да играят повече в ЦСКА след случилото се в Мездра. Пропуснахме доста положения срещу Пирин и съжалявам, че не победихме. Знам какво означава едно дерби”, коментира наставникът на „армейците”.

„Бил съм треньор в Румъния и знам какво е дерби. Ако Динами победи Стяуа, една година можеш да си спокоен дори да не завършиш на първо място. За феновете най-важно е да победиш Левски в дербито. Това е трети мач за нас в шести дни, а за Левски е трети в седем дни. Важно е какъв състав ще поставя и как ще играят футболистите на терена. Нито един треньор, когато загуби не е спокоен. Аз имам договор с ЦСКА”, допълни румънецът.

„Нормално е да има оферти от моята страна за мен, но аз съм треньор на ЦСКА, а какво ще се случи никой не знае. И Гуардиола не знае какво ще се случи с него, ако не успее да спечели шампионата. Аз персонално не съм разговарял с президента на Рапид. Това, че се пише във вестниците нищо не означава. Аз съм от 17 години треньор, много пъти съм чел в пресата, че съм бил сменяван, хиляди пъти съм чел такива неща. Няма никакво напрежение върху мен. Аз гледам да си върша работата като професионалист. След година-година и половина ЦСКА ще може да играе силно в три поредни мача в рамките на шест дни. Трябва да работиш с играчите година-година и половина и да го научиш от 8 километра средно на мач да тича по 11 километра”, каза още Йоан Андоне.