Сакраменто Кингс започна с победа участието си на In-Season турнир на НБА. "Кралете" надвиха Оклахома Сити Тъндър със 105:98 в "Голдън 1 Сентър". Най-добрият български баскетболист Александър Везенков игра 8 минути и половина, в които вкара шест точки, хвана една борба и направи една открадната топка. Българинът беше с ключова роля в началото на последната четвърт, в която Кингс натрупа аванс, който се оказа решаващ за изхода от срещата. 

Домантас Сабонис се отличи с "трипъл-дабъл" за победата на Сакраменто. Литовецът вкара 17 точки, а към тях добави 12 борби и 13 асистенции. Кевин Хъртър се отчете с "дабъл-дабъл"  - 28 точки и 10 борби, а Кийгън Мъри добави 24 точки и 11 борби. 

За Оклахома над всички беше Шей Гилджъс-Алекзандър с 33 точки. 

Така Кингс вече имат 1 победа в група С на турнира, докато Оклахома е с баланс 0-1. 

Gulliver/GettyImages
18 снимки

Срещата между двата отбора започна с размяна на кошове, като при първия таймаут Кингс имаха аванс от 15:11. Добри изяви за домакините в началото на мача имаше Кевин Хъртър, който реализира седем точки. Разликата стана двуцифрена в полза на „Кралете“ при 23:13 след поднасяне на Хъртър, който вече имаше 12 точки. До края на първата част Сакраменто продължи да увеличава пасива си, като след 12 минути водеше с 34:20 след добри изяви на Хъртър и Домантас Сабонис.

В началото на втората четвърт и двата тима направиха няколко пропуска при стрелбите си. Кингс поведе с 41:24 сле два успешни наказателни удари на Кийгън Мъри. Последва серия от 9:0 за Тъндър, при която добри изяви имаше Чет Холмгрен. Домакините успяха да спрат устрема на своя съперник, като до почивката удържаха двуцифрения си аванс – 53:42.

Третата четвърт започна на високо темпо. Дуетът Хъртър-Сабонис продължи да тормози Оклахома, като след кош на литовеца Кингс взеха аванс от 62:49. Постепенно Тъндър започна да стопява пасива си, а след тройка на Айзея Джо пасивът на гостите стана 65:69.

Две минути преди края на третата част в игра за Сакраменто за първи път в мача се появи Александър Везенков. Първата изява на българина на паркета беше фал срещу Лугуенц Дорт при опит за борба в защита. Канадецът реализира и двата си опита от наказателната линия и намали изоставането на своя отбор на 67:69. В последвалата атака на Саша Везенков опита стрелба от зоната за три точки, която беше неуспешна. До края на частта Кийгън Мъри реализира шест точки, за да може неговият отбор да влезе в последния период от срещата с аванс от 75:70.

Блестящото представяне на Мъри продължи и в началото на последната част, реализирайки тройка. След това Везенков се отчете с борба в защита. Българинът записа името си сред реализаторите след успешна стрелба зад арката за 81:73. Добрите изяви на родния баскетболист продължиха с открадната топка, след което Дейвиън Митчъл реализира. А кош на Малик Монк принуди треньорът на гостите да вземе прекъсване при 86:73.

Везенков реализира още една тройка за 91:80, като прекъсна серия от 5:0 на съперника. Кингс поведе с 96:82 след успешна стрелба от далечна дистанция на Монк. След тройка на Шей Гилджъс- Алекзадър Оклахома намали пасива си на 87:96, което принуди Майк Браун да вземе прекъсване, след което Александър Везенков остана на пейката. Успешен пробив на Алекзандър намали аванса на Кингс на 98:93. Кевин Хъртър напомни за себе си с тройка, а Джош Гиди поднесе за 101:95 при две минути до края на мача. 

Един успешен наказателен удар на Кион Елис даде аванс от осем точки на Сакраменто - 103:95, при малко повече от минута преди края. Два успешни наказателни удара на Хъртър подпечатаха успеха на Кинс.