Помощник-треньорът на баскетболния ЦСКА - Георги Давидов, който е и в щаба на Росен Барчовски в националния ни тим, коментира пред DIEMA SPORT 3 трансфера и бъдещето на Александър Везенков в отбора от НБА - Сакраменто Кингс.

"Везенков върви във възходяща линия. Америка е друг свят, както и НБА, която е огромна организация и №1 в света. Нещата там са много трудни и натоварващи психически, но аз съм сигурен, че стъпка по стъпка той ще намери своя път в отбора и в лигата.

Никак не е слуайно, че той бе избран именно от Сакраменто. Всички, които са следяли отбора миналата година, разбират защо треньорът Майк Браун толкова държеше да го привлече - беше липсващата част от пъзела. Там няма случайни хора. Разучили са в детайли  не само кариерата на Везенков, но и като човек и характер. Наставникът на Сакраменто е много интересен човек с богат опит, голям психолог и притежава много мъдрост.

Сигурен съм, че вторият сезон на Везенков ще бъде по-добър за него, защото вече ще е разбрал, че дяволът не е толкова черен. Освен това има потенциал, който може да развие там. Трябва да сме горди, че той е в НБА и играе срещу най-добрите атлети в света", заяви Давидов.

Какво каза още Георги Давидов за Везенков - гледайте във видеото