Гардът на българския национален отбор Чавдар Костов коментира победата с 90:82 над Португалия в предварителна квалификация за ЕвроБаскет 2025. Успехът не беше достатъчен за класиране директно за същинските квалификации. 

"Взехме някои прибързани решения в нападение и някои детински грешки. Контролирахме двубоя и трябваше да затворим мача с по-голяма разлика. Върнаха се в мача с 10 точки и вече имаше напрежение. Не успяхме да вкараме някои отворени стрелби и затова не се получиха нещата. 

Събрани сме тук да дадем всичко от себе си. Всеки може да даде максимума. Това беше моят момент в третата част. Всеки трябва да допринася с нещо. В края, ако бяхме завъртели малко повече топката, може би щяхме да победим с повече. 

Чувствам се добре, тренирам добре. С всеки мач се чувствам все по-добре. Изявих желание да се откажа от националния отбор, има млади момчета, които трябва да играят. В последните години има моменти, в които млади момчета отказват да са в националния отбор. Ако се налага и на 35 години ще съм в националния отбор", каза Костов.