Приятелката на българската баскетболна звезда Александър Везенков - Никол Елефтериаду, сложи край на спортната си кариера. Състезателката по водна топка обяви новината чрез пост в социалните мрежи.

Гъркинята, която за последно участва с националния отбор на южната ни съседка на Олимпиадата в Париж, написа дълго послание към клубния си тим Олимпиакос, където прекара цялата си кариера.

Ето какво пише приятелката на Везенков:

"Спомням си днес деня, в който подписах първия си договор с Олимпиакос. Бях много нервна и очаквах новото си начало, но как можех да си представя, че това е само началото на толкова голяма и красива глава от живота ми.

Как бих могла да си представя, че този огромен клуб - синоним на страст за победа и неуморно преследване на върхове, не само ще ми осигури невероятен успех, но и ще ме формира като личност. Това ще ме научи да предизвиквам, да не се страхувам и да не смятам нищо за невъзможно. Сега, когато времето за края моята спортна кариера наближи, не смея да си представя по-идеален финал.

Instagram
21 снимки

След като завоювах всичко с Олимпиакос и особено правото да го смятам за свое вечно семейство. Решението да „закача“ шапката си е напълно съзнателно. Затова не плача, защото свърши. Усмихвам се, защото се случи... Дължа огромна благодарност на президента на Олимпиакос, г-н Майкъл Кундурис за вярата му в мен, но и за отличното ни сътрудничество.

Много благодаря на всички мои треньори, помощник треньори, мениджър на отбора и нашия физиотерапевт през тези години. Всички те ми помогнаха да стигна там, където мечтаех. Най-голямото благодаря от дъното на сърцето ми е на моите съотборници. Заедно създадохме спомени за цял живот и празнувахме всяка титла в Гърция и Европа! Удивително е какво може да се случи, когато сплотите екип. И накрая, бих искала да изразя своята благодарност към всички в Олимпиакос, от който получих толкова много любов. Винаги сте били там и всички имате специално място в сърцето ми."