Испанският национален отбор по баскетбол бе посрещнат по шампионски рано тази сутрин на летището в Мадрид. Настоящите европейски и световни първенци излетяха още по тъмно от Катовице, където късно снощи победиха Сърбия на финала на Евробаскет и завоюваха така дълго изплъзващия се трофей.

Стотина фена се бяха позиционирали на летище „Барахас”, за да приветстват шампионите, които изглеждаха доста изтощени, от мача, купона и пътя до дома.

Довечера за шампионите има предвиден специално организиран купон с феновете, на площад „Сибелес” – мястото, където се празнуват всички успехи. Преди това Пау Гасол и компания ще бъдат приети в двореца, а след това и в кметството.

„Не мога да искам нищо повече. Аз и семейството ми сме здрави, имам титла от НБА, имам страхотни съотборници, спечелих най-после този трофей от Европейското, така че чувството е несравнимо. Благодаря на всички, чувствам се невероятен късметлия,” бяха първите думи на Гасол на испанска земя.

Един от най-младите в състава на Испания – Виктор Клавер – бе натоварен с огромна отговорност – да занесе у дома купата на европейския шампион.