Голямата звезда на Франция Тони Паркър пропусна Световното първенство в Испания и сподели, че се е чувствал странно да гледа съотборниците си без него.

„Чувах се с тях след всеки мач, като се започне от контролите. С почти всички играчи се чувах и най-често с Никола Батум и  Борис Диау. Говорих и с треньора и неговите асистенти за стратегията на отбора. Чувствах се все едно съм там. Споделяхме си много, питаха ме за съвети”, разкри Тони Паркър, но добави:

„Беше ми странно да виждам моя отбор да играе без мен. Но пък смятам, че това ще ни помогне в бъдеще.”

Франция спечели бронзовите медали на Световното първенство, като загуби от Сърбия на полуфиналите на шампионата.

„Наистина се гордея с момчетата. Мнозина мислиха, че няма да постигнат нищо, а те победиха Испания на четвъртфиналите, което е сред най-големите победи в историята”, сподели още Тони Паркър.

„Бронзовият медал донесе самочувствие на отбора. Ще използваме този опит, за да постигнем нов успех на следващото Европейско първенство”, заяви Паркър, който не веднъж е споделял, че иска да играе пред родна публика.

Йоаким Ноа също може да се завърне в състава за Евробаскет 2015. „Надяваме се, че ще дойде. Европейското ще е голяма състезание. Да играеш у дома не е лесно, защото ще трябва да посрещнем силни отбори. Честно казано мисля, че ще дойде и няма нужда да го притискаме”, коментира още Тони Паркър.