Бившият кондиционен треньор на българския национален тим по баскетбол Ави Ковалски ще работи за израелския представителен тим. Ковалски бе в щаба на Пини Гершон, която специалистът бе селекционер на България. Само преди дни Ави Ковалски спечели титлата в Евролигата с клубния си отбор Макаби Тел Авив.

Интересното е, че Израел е сред съперниците на България в групата от предстоящите евроквалификации за шампионата през 2015-а година. В нашата група Б са още Черна гора и Холандия.

Баскетболната асоциация на Израел обяви снощи, че Ковалски влиза в щаба на националния тим. „За мен е голяма чест и удоволствие да бъда част от националния отбор. Надявам се да мога да допринеса с опита и знанията си за успеха на тима. Благодаря за доверието, което ми е оказано“, сподели Ави Ковалски пред sports.walla.co.il.

Така Ковалски влиза в щаба на Ерез Еделщайн и Гай Гуудис. Специалистът по физическа подготовка работи вече две десетилетия в сферата, като е част от успеха на Макаби в Европа през 2001-а, 2004-а, 2005-а и настоящата 2014-а година.