Днес започва Европейското първенство по баскетбол за жени, но Хърватия ще бъде само с 11 състезателки на шампионата, след като в лагера на тима избухна страшен скандал.

Причината - селекционерът Турица не повика опитната Матеа Врдоляк за първенството в Унгария и Румъния. Това предизвика страхотна драма в Хърватия, където Врдоляк е любимка. На нейно място бе повикана Ива Борович, която играе в местната лига, и няма никакъв международен опит.

След този инцидент, нещата се влошиха, след като американката Шавонте Зелус, която трябваше да бъде звездата на Хърватия на Евробаскет, не получи паспорт навреме.

Бюрократични спънки и грешки на чиновниците в местната федерация провалили плана за нейното натурализиране и в крайна сметка се оказа, че Зелус не може да играе за Хърватия тази година.

След лошата новина, селекционерът се опитал да поправи грешката си, и повикал все пак Врдоляк. Тя обаче естествено отказала да пътува за Унгария, и накрая Хърватия остана с 11 състезателки на Евробаскет, вместо разрешените 12.