Отборът на Босна и Херцеговина записа първа победа на Европейското първенство по баскетбол, след успех с продължение над Израел с 86:84 точки в група А.

Елмедин Киканович се превърна в герой за босненците след като вкара коша, с който тимът му стигна до продължение, а малко по-късно реализира и победната стрелба.

Израел започна по-добре и поведе с 29:16, а на почивката резултатът е 45:35 точки. Босненците обаче наваксаха в третата четвърт и до края двубоят бе много оспорван.

Израел водеше със 75:72 точки, когато буквално със сирената Киканович вкара страхотна тройка, след дълъг пас от Неманя Гордич и така се стигна до продължение.

 

WOW!!! Elmedin Kikanović made a shot of his career to force an overtime for BiH vs. Israel at #EuroBasket2015!

Posted by Yugobasket on Monday, September 7, 2015

В допълнителните 5 минути пак Израел тръгна по-добре, но при 84:84 точки израелците не успяха да вкарата при последната си атака. За сметка на това пак в последната секунда Елмедин Киканович реализира две точки и сложи точка на спора, носейки първа победа за Босна и Херцеговина след пораженията от Полша и Франция до момента.

За Израел това бе първо поражение, след победите над Русия и Финландия.

Неманя Гордич бе най-резултатен за Босна с 22 точки, а Киканович добави 17. Омри Каспи пък бе най-добър за Израел с 29 точки, 6 борби и 5 асистенции.