Масов женски бой видяха зрителите на мач от колежанското баскетболно първенство на САЩ. Мелето се случи на срещата между дамските отбори на университетите Алабама Стейт и Тексас Саутърн в Монтгомъри, пише „Хюстън Хроникъл“.

Инцидентът станал в края на мача, когато тимът от Тексас води с 81:54. Според информацията, в сбиването са участвали всички играчи и хора от треньорските щабове.

Първото видеото от мелето, споделено в социалните мрежи, се превърна в хит и само за часове събра близо 2 милиона зрители. След това се появиха и други, предлагащи различни гледни точки.

Зрителите видяха как двата отбора се нахвърлиха един срещу друг. Съдийската маса беше пометена, а няколко от падналите на земята баскетболистки бяха стъпкани.

В резултат на боя Джекалън Джоунс, Ная Мичъл и Тамара Уайт от Тексас Саутърн са наказани за два мача, съотборничките им Сиани Крайър и Бритни Гейбриъл за по един.

За две срещи са спрени правата на Кейани Бери, Зомория Кларк и Ания Смит от Алабама Стейт, а Тейлър Ейкърсън и Дересия Рандъл са наказани за по един мач. Треньорите на тима Логан Йънг и Джървон Манъри-Гейтър също получиха наказания. Йънг няма да изпълнява задълженията си за една среща, а наложената санкция на Манъри-Гейтър е с неопределен срок.