Един от най-добрите баскетболисти Бощиян Накбар подчерта, че победата над Хърватия не е решила битката в група В на Световното първенство в Турция. Следващият двубой на словенците е срещу Бразилия.

„Няма да е лесно, Бразилия има страхотен отбор, с много силни индивидуални състезатели. Мисля, че те са един от най-добрите отбори в групата. Имаха лесни първи мачове в групата, затова е трудно да се прецени. Но очаквам много тежък мач, уважаваме ги,” сподели Накбар в интервю за Гонг.

Той отрече да има нещо специално в дербито с Хърватия:„Да, има наистина съперничество между нас и Хърватия, защото все пак сме съседни държави. Предполагам, че го има и в Южна Америка, ако играят Бразилия и Аржентина например. Но за нас няма разлика, уважаваме всеки съперник срещу когото се изправим, това е по-скоро за феновете.”

За днешния двубой Накбар сподели:„Защитата наистина бе ключът за победата. И през първото полувреме играехме добре в нападение, но не успявахме да ги спрем. Когато заиграхме добре в защита, и започнахме да си взимаме борбите, тогава мачът стана по-лесен за нас. Оттам вече и стрелбите ни се получаваха, една, две, три тройки – бум! Но всички започва от защитата.”

„Бразилия е един от най-добрите отбори в групата, и ни предстоят още трудни мачове. След като бием, или паднем от Бразилия, пак ни чака Иран след това. Все отбори, които могат да те изненадат. Не подценяваме никого, уважаваме всички, и мисля, че това си личи на терена.”

„Миналата година бяхме много близо до финал на Европейското. Никога не сме били в Топ 8 на света, и сега, с отсъствието на много важни играчи, ако успеем да го направим, ще е страхотно за нашата страна. Всички ще уважават това, защото играем със сърце, задружно, и играем за страната си. Веднъж ако стигнем до Топ 8, никога не се знае, една победа и си с шанс за медал. Но нека да вървим стъпка по стъпка.”

Запитан за страхотната агитка от няколкохиляди словенци в „Абди Ипекчи”, Накбар, чийто клубен тим е турският Ефес Пилзен, с усмивка отговори:„Да, трябва да говорите за нашите фенове – те са най-добрите! Предупреждавах ги миналата година, че нашите фенове са най-добрите, и ще го видите на Световното. Не ми вярваха, но сега видяха!”