Шампионът в Евролигата по баскетбол ЦСКА Москва записа четвърта поредна победа от старта на шампионата, надигравайки като гост Алба Берлин с 82:66. "Армейците" имаха аванс от 5 точки на полувремето, но със страхотна игра в защита в третата четвърт го увеличиха до 19 преди старта на последната. Майк Джеймс бе най-резултатен за ЦСКА с 22 точки, а още 21 прибави Дарън Хилард. За Алба Люк Сикма, Нилс Гифи и Тим Шнайдер вкараха по 11 точки. Гръцкият гранд Олимпиакос допусна трето поражение, отстъпвайки при гостуването си на испанския Баскония с 66:82.

Българският национал Александър Везенков отново остана практически извън ротацията на Олимпиакос, влизайки в игра за скромните 4 секунди в края на първото полувреме. Грузинецът Торнике Шенгелия бе най-полезен за Баскония с 25 точки, докато Пиерия Хенри добави още 12 за испанския тим.

За Олимпиакос Брендън Пол вкара 15 точки. Олимпия Милано задълбочи кризита във Фенербахче, нанасяйки трето поражение на турския шампион. В Милано домакините спечелиха с 87:74 след 22 точки на Серхио Родригес и още 17 на Артурас Гудайтис, докато за "фенерите" по 14 точки вкараха центровете Жофри Ловерн и Ян Весели. В последния мач от програмата в петък литовският първенец Жалгирис спечели в Каунас със 70:56 срещу френския Лион Вильорбан и така и двата отбора вече са с баланс от по 2 победи и 2 поражения.

Срещи от четвъртия кръг в Евролигата по баскетбол за мъже:

Жалгирис Каунас (Литва) - Лион Вильорбан (Франция) 70:56

Алба Берлин (Германия) - ЦСКА Москва (Русия) 66:82

Олимпия Милано (Италия) - Фенербахче (Турция) 87:74

Баскония (Испания) - Олимпиакос (Гърция) 82:66

В класирането водят ЦСКА Москва и Барселона с по 4 победи, пред Анадолу Ефес, Химки и Олимпия Милано с по 3.