Домакинът на международния женски волейболен турнир Купа Пловдив 2014 – отборът на Марица (Пловдив), инкасира втора загуба в надпреварата, информират от клуба.  

Във втория състезателен ден Жълтите отстъпиха пред турския Рота Колежи (Измир) с 1:3 (25:17, 21:25, 14:25, 28:30) след час и 43 минути игра в зала Пловдивски университет.

Преди началото на срещата съставът на Марица бе официално представен пред феновете със специално шоу.

Старши-треньорът Иван Петков изигра срещата със същата титулярна седморка като в мача срещу Бурса Бююкшехир Беледийе (Бурса) вчера.  
Този път обаче блокадата на маричанки работеше много по-добре от вчера - така, както отборът показа и в предишните си срещи от предсезонната подготовка. Този елемент донесе на пловдивчанки 15 точки срещу 13 за противника. Марица изпревари противника и по брой асове – 11 срещу 9.  

Това, което наклони везните в посока на турския тим, бяха повечето непредизвикани грешки на домакините и по-успешното нападение на Рота.  Атаката на Жълтите беше на прилично ниво само в първия гейм, който те успяха да спечелят убедително. След това обаче нещата се обърнаха и мачът приключи в полза на колежанките от Измир.

Най-резултатна за Марица отново бе Силвана Чаушева с 16 точки, следвана от Таня Събкова с 14 и Ана Радичева с 12.  С 5 точкови блокади се отличи Мария Данчева.  Българката в състава на Рота – Виктория Григорова, допринесе 7 точки за победата.

Бурса оглави временното класиране, след като в първия мач днес надигра румънския Динамо Ромпрест (Букурещ) с 3:1 (25:16, 21:25, 27:25, 25:18) и вече има 6 точки от две срещи.

В последния състезателен ден от турнира, от 15:00 часа играят Бурса и Рота, а от 17:00 часа Марица ще се изправи срещу Динамо.